Jongeren denken mee over toekomst Noordzee

Koen Schuiling en Mariken Betsema voor de klas op basisschool de Duynvaerder (Foto: Cathy Niesten).

Burgemeester Koen Schuiling en de burgemeester van jouw Noordzee Mariken Betsema kwamen woensdag 17 april op bezoek bij basisschool de Duynvaerder. Samen met de leerlingenraad en een aantal andere leerlingen gingen zij in gesprek over de toekomst van de Noordzee.

“Wij gaan langs verschillende scholen om te vragen wat iedereen vindt van de Noordzee en hoe deze er in de toekomst uit moet zien. Mijn droom is een bioverse Noordzee oftewel veel soorten dieren en een gezonde natuur gecombineerd met het gebruik van de Noordzee zoals mensen dat nodig hebben”, vertelt Mariken Betsema.

Na de uitleg over het werk van de burgemeesters en een korte vragenronde was het tijd om de kinderhersenen aan het werk te zetten. Ze kregen in groepjes een vel papier en mochten hierop hun toekomst voor de Noordzee beschrijven of een beeld ervan tekenen. De kinderen waren enorm enthousiast en er ontstonden zelfs mindmaps. Al hun ideeën (waaronder een waterpark op de Noordzee en een glazen onderwatertunnel) worden meegenomen in het Noordzee Akkoord.

“We hoeven niet te wachten op wat andere doen, iedereen kan kleine stapjes zetten”, aldus Schuiling tot slot. “De ideeën die jullie hebben bedacht neem ik mee naar het stadhuis. Samen met de wethouders en gemeenteraad ga ik het erover hebben en kleine dingen aanpassen. Afval scheiden is bijvoorbeeld een kleine stap. Alles helpt mee.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie