Jonge kunstenaars exposeren in Windkracht 13 en bij de Kunstuitleen

Sander van Noort maakt schilderijen in olieverf, maar maakt ook beelden, wandkleden en video’s.

Een nieuwe expositie van drie jonge kunstenaars is zondagmiddag geopend in de Kunstuitleen Den Helder en Windkracht 13. Het gaat om werk van Jur de Vries, Sander van Noort en Bart Bruijn, die allen aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht hebben gestudeerd.

Gezien de publieke belangstelling niet zo groot was, was het wel weer mooi dat de opening in een tafelsetting plaatsvond. Waar iedere kunstenaar zich voorstelde en over zijn werk en werkwijze vertelde en vragen kon beantwoorden van bezoekers.

Jur de Vries maakt schilderijen waar de invloed van cartoons en comicstrips overal in terug te vinden zijn, maar in plaats dat het vrolijke jeugdherinneringen oproept, zijn ze voorzien van een veel duisterder symboliek. Vooropstaand humoristisch en onderliggend vrij tragisch.

Verdwijnende natuur
Sander van Noort maakt schilderijen in olieverf, maar maakt ook beelden, wandkleden en video’s. Het schilderen is de basis van zijn werk, maar hij legt zich steeds meer toe om andere media en kunstvormen te ontdekken en te gebruiken omdat ideeën daarom vragen. Bart Bruijn maakt schilderijen die in olieverf worden opgezet en met een compressor spuit hij de natte verf weer weg, zodat hij lijnen krijgt waarop hij weer een tekening kan opzetten. In zijn werk is de verdwijnende natuur de rode draad. Hij ziet de uitdaging om juist in grote schilderijen kleine natuurlijke scènes te creëren.

De expositie is, op beide locaties, tot eind van dit jaar te zien. Voor meer info/openingstijden zie www.kunstuitleen-denhelder.nl of www.windkracht13.nl.

Foto’s: Guillaume Slangen

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie