Johan de Witt Conferentie

Nederland staat aan de vooravond van een aantal belangrijke politieke besluiten, als het gaat om de modernisering van haar marinevloot. De huidige marineschepen hebben een gemiddelde leeftijd van rond de twintig jaar en zijn nodig aan vervanging toe.

Achter de schermen wordt daarom hard gewerkt aan het ontwerp van nieuwe schepen en onderzeeboten, die zijn opgewassen tegen de maritieme dreiging van de komende decennia.

Om stil te staan bij de omvang van die dreiging, wordt op donderdag 31 augustus in Rotterdam de Johan de Witt Conferentie gehouden.

Het thema van de conferentie is de verhoging van de Russische maritieme activiteiten en de dreiging voor de westerse maritieme belangen die hier vanuit gaat.

De Johan de Witt Conferentie is Nederlands grootste maritiem strategische conferentie. De Johan de Witt Conferentie is trots om General (ret) John Allen te mogen verwelkomen.

Hij wordt in zijn verhaal bijgestaan door de voormalige First Sea Lord van de Royal Navy Admiral Sir George Zambellas die als geen ander kan schetsen hoe de Russische invloeden merkbaar zijn in relatie tot zijn ‘Brittania rules the waves’. Zie ook www.johandewittconferentie.nl.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie