JIT treft 16-jarige met handbijl

Het Helderse Jongeren Interventie Team (JIT) trof eind vorige week bij een controleronde in Julianadorp een handbijl aan in een buddyseat van een bromfiets. Die bleek van een 16-jarige jongen te zijn die zich met een aantal andere jongeren ophield bij de scholen aan de Drooghe Bol.

De jongen vertelde dat hij stoer had willen doen, maar niet de bedoeling had de bijl als wapen te gebruiken. De politie heeft het gereedschap in beslag genomen en de ouders van de jongen geïnformeerd over de situatie.

Een andere groep jongeren veroorzaakte daar later op de avond overlast: een van hen gooide een lege fles kapot. Het JIT-team heeft de namen van alle jongeren genoteerd. Enkelen konden zich niet legitimeren: zij kregen een geregistreerde waarschuwing

Een jongen van 16 jaar kreeg proces-verbaal omdat hij met een brommer op de stoep en door het gras reed. Hij bleek al eerder een waarschuwing te hebben gehad. Bij het skatepark in Vogelzand trof het team twee meerderjarigen aan met alcohol. Zij zijn uit het park weggestuurd.

Het JIT is een samenwerking tussen gemeente en politie, waarbij handhavers en agenten samen op pad gaan. Zij proberen problemen met jongeren zo vroeg mogelijk te signaleren, zodat op tijd kan worden ingegrepen.

Vaak ligt er een verband met alcohol en drugs. Wanneer het JIT ongeregeldheden constateert, worden de ouders hiervan in kennis gesteld.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie