JIT team moet overlast verminderen

U heeft het wellicht eens in de krant gelezen: “Jongeren betrapt op het bezit van alcoholhoudende drank”, of, “jongeren krijgen een waarschuwing vanwege rondhangen en geluidsoverlast.”

Dit gebeurt niet zomaar, maar naar aanleiding van klachten die bij de gemeente en politie binnenkwamen. Om deze klachten goed aan te pakken is een Jongeren Interventie Team (JIT) samengesteld.

Dit team bestaat uit medewerkers van de politie en handhavers van de gemeente en zijn gespecialiseerd in het vroegtijdig signaleren van alcohol en drugsgebruik onder jongeren. Daarnaast probeert het team jeugdoverlast te verminderen door flexibel en daadkrachtig op te treden.

Het gaat bij deze groepen niet altijd om overtredingen van de wet. Vaak gaat het om schendingen van de sociale normen. Daarom staat het team ook in nauw contact met jongerenwerk (De Wering) waardoor er snel relevante informatie kan worden uitgewisseld.

Het Jongeren Interventie Team weet zo wat er speelt op straat en spreekt de jongeren aan op de overlast die ze veroorzaken.

In 2015 heeft het team zeven keer proefgedraaid in Julianadorp en met succes. Vanwege het succes van het JIT-team wordt het werkgebied dit jaar uitgebreid naar de wijk Stad binnen de Linie.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie