JIT blijkt succesvol

Vanwege overlast van jongeren in Julianadorp is in 2015 een proef gestart om hier tegen op te treden. Hiervoor werd het Jongeren Interventie Team opgericht. Deze proef leverde goede resultaten op en werd daarom voortgezet in 2016.

De aanpak van het team werkt heel goed, want het aantal overtredingen is met de helft gedaald. “Er is een beter beeld van de jeugd die op straat rondhangt en welke jongeren voor overlast zorgen”, zo laat de gemeente weten.

Het Jongeren Interventie Team bestaat uit politie en handhavers van de gemeente die gespecialiseerd zijn in het vroeg signaleren van alcohol en drugsgebruik onder jongeren. Daarnaast probeert het team jeugdoverlast te verminderen.

Het gaat bij deze jongeren niet altijd om overtredingen van de wet. Vaak gaat het om schendingen van de sociale normen. Daarom staat het team ook in nauw contact met jongerenwerk (De Wering), waardoor er snel relevante informatie kan worden uitgewisseld.

Uit de resultaten blijkt dat het aantal geconstateerde overtredingen in 2016 flink is gedaald ten opzichte van 2015 (40 om 95). Waar in 2015 jongeren nog vooral werden betrapt met alcohol, was het ‘hinderlijk rondhangen’ vorig jaar de grootste overlastgever. Wel werden vorig jaar meer processen-verbaal uitgedeeld.

Los van het JIT-team treden de handhavers het hele jaar op tegen alcoholgebruik bij jongeren onder de 18 jaar. Een melding voor het JIT? Stuur dan een mail naar jeugdoverlast@denhelder.nl.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie