JeVak bij buurthuis West End heeft een warme start

De JeVak-week bij buurthuis West End ging maandag rond 09.00 uur van start met als thema “onderwaterbeestjes”. Het was warm, maar dat deerde de ongeveer zestig deelnemers niet. Toen de container met hout open ging stonden ze met zijn allen te dringen. Natuurlijk om  juist die ene speciale pallet te pakken te krijgen om de perfecte hut te bouwen.

De begeleiders hadden hun handen vol. Niet alleen met hout, maar ook om de bouwers tot kalmte te manen. Uiteindelijk was overal timmergeluid te horen en schoten de hutten als paddenstoelen uit de grond. De vrijwilligers liepen de hele dag rond met bekers ranja. Buiten was een watertappunt met vier kranen gemaakt om toch maar vooral genoeg vocht binnen te krijgen.

JeVak buurthuis West End

De bouwvakkers, veelal geholpen door hun ouders, timmerden er lustig op los. Geen bouwtekeningen of opzichters, maar gewoon lekker bouwen met wat je voor handen had. Al na een uur werden de contouren van het nieuwe dorp redelijk zichtbaar. Toen het lunchtijd was konden de meeste jeugdigen hun broodje al lekker in de net gebouwde hut verorberen. Ook ’s middags werd er nog flink gehamerd en met zeilen afgedekt. De organisatie wees er wel op dat zeil op de daken mocht, maar dat de zijkanten toch open moesten blijven in verband met de temperatuur.

Organisatie

De vrijwilligers van West End zijn zeer tevreden met de opkomst dit jaar en hebben een heel programma voor de kinderen gemaakt. Vandaag kon er binnen geknutseld worden, maar de meeste kinderen kozen er voor om toch lekker buiten aan de hut verder te klussen. Om 16.00 uur was de gezamenlijke afsluiting van de dag en kregen de zweterige jeugdigen nog een lekker ijsje om af te koelen voor ze naar huis gingen.

Dinsdag staat het vullen van het “Reddingsvlot Zwembad” en het maken van schepnetjes op het programma. De organisatie laat weten dat het programma niet leidend is, maar dat rekening wordt gehouden met de temperatuur. Ook voor het gebruik van de zelfgemaakte schepnetjes wordt een alternatief bedacht, want waterbeestjes zoeken in water met blauwalg, dat kan natuurlijk niet.

De komende week belooft een geweldige week te worden en aan de afgematte koppies van vanmiddag te zien zullen velen, ondanks de warmte vannacht toch best goed slapen!

foto’s DHfoto

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie