Jermaine Bregita grote man bij FC Den Helder

De voetballers van FC Den Helder hebben door een 5-2 overwinning tegen SVW 27 definitief de derde plaats in handen. Kolping Boys en Zouaven zijn de koplopers in de tweede klasse.

In de beginfase zetten de Nieuwediepers de tegenstander uit Heerhugowaard flink onder druk en dat resulteerde in twee redelijke kansen. Toch waren het de bezoekers die door Geert Bruin brutaal met 0-1 de leiding namen. Na 23 minuten spelen kon de Heerhugowaardse doelman een schot van Tom van Zandwijk maar gedeeltelijk keren en uiteraard was Jermaine Breita er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te tikken.

Niet veel later kon dezelfde speler, na een assist van David Albert, FC Den Helder op voorsprong brengen. “Vlak voor rust sloeg het noodlot weer toe”, vertelt teammanager Richard Verhoef. “We zijn er nog steeds niet achter of de verre vrije trap nu een voorzet of schot op doel was, maar de bal verdwijnt wel op schitterende wijze achter doelman Jelmer Philip. Door deze wereldgoal gaan we toch redelijk teleurgesteld met een gelijke stand de rust in.”

Meteen in de tweede helft schoot spits Jermaine Bregita, na een voorzet van David Albert, uit een moeilijke hoek de Helderse ploeg weer op voorsprong. Door zijn derde doelpunt van deze middag is Bregita momenteel topscoorder in de tweede klasse met acht goals in drie wedstrijden. De 4-2 werd gemaakt door een solerende David Albert, na een voorzet van Wouter Philip. Delano Vital was verantwoordelijk voor de 5-2 eindstand.

Volgende week kan FC Den Helder de competitiestart een goed vervolg geven tegen Schoten VV.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie