Jaarlijkse hondenwandeling en zwerfafval opruimen

De jaarlijkse hondenwandeling 2019 (Foto: Cathy Niesten).

Het natuurgebied Mariëndal liep zondag 14 april vol met blije honden en baasjes met groene vuilniszakken. De Helderse Vallei organiseerde in samenwerking met dierenasiel ‘T Schuthok de jaarlijkse hondenwandeling.

De baasjes verzamelden samen met hun honden bij de Helderse Vallei. De wandeling werd begeleid door vrijwilligers van ‘T Schuthok, samen met twee honden uit het asiel.

“Voor degene zonder hond, maar met een partner of kind, pak hier een grijpstok en een groene vuilniszak!” vertelde een van de vrijwilligers tijdens het voorwoord. Tijdens de hondenwandeling werd er ook veel zwerfval uit de natuur opgeruimd.

Enjoy cleaning up
Het team van Enjoy Cleaning Up was ook aanwezig tijdens de hondenwandeling. Voor Alex van Eck en zijn hond Joy begon het allemaal tijdens de dagelijkse uitlaatrondes.”Je loopt vier keer per dag buiten met je honden en labradors nemen sowieso vaak dingen mee in hun mond. Door alle negatieve berichten over schildpadden en walvissen kwam ik op het idee om de situatie letterlijk aaibaar te maken. Joy gooit zelfs het afval zelf in emmers, als ik alleen op een schoolplein sta dan ruimt zij in haar eentje het schoolplein op”, vertelt Alex. Hij en zijn vrouw hebben er nog een labrador bij, genaamd Bas. Bas is nog aan het leren, maar liep wel mee met de hondenwandeling.

In 12 landen zijn er al 220 getraind in het opruimen van zwerfafval. Iedereen kan zijn hond via de website aanmelden voor de “Enjoycleaningup” training bij een hondenschool in de buurt.

1 Reactie op Jaarlijkse hondenwandeling en zwerfafval opruimen

Geef een reactie