Jaar lang sparen voor Voedselbank

De lokale omroep (LOS) zet zich dit jaar in voor de Voedselbank. Tijdens alle locatie uitzendingen van dit jaar kunnen verzoekjes worden aangevraagd die, voor een donatie, vrijwel direct worden gespeeld. Het totaalbedrag wordt begin volgend jaar overgemaakt aan de Voedselbank Den Helder.

“Het idee kwam tijdens ons recente verblijf op de ijsbaan, waar we tussen kerst en oudjaar vier dagen live uitzendingen verzorgden. Daar konden mensen tegen betaling een verzoekje aanvragen en dat heeft 250 euro opgeleverd, een bedrag dat inmiddels is overgemaakt aan de Voedselbank”, vertelt LOS-hoofdredacteur Ronald Boutkan. “Dit was redelijk kort vooraf geregeld, maar de reacties waren zeer positief. En zo ontstond het idee om over een langere periode iets voor een lokaal goed doel te doen.”

“Heel 2019 ‘sparen’ we dus op deze manier voor de Voedselbank in Den Helder en vervolgens kiezen we dan elk jaar een ander lokaal goed doel.”

De LOS verzorgt elk jaar meerdere uitzendingen op locatie, zoals tijdens het Historisch Weekend, Koningsdag, Tour de Lasalle, Dag van de Muziek, het Digital4U Sportevent en ook in 2019 weer vanaf de ijsbaan.

“Bovendien zullen we de collectebus ook rond laten gaan tijdens onze jaarlijkse open dag en bij de opening van de nieuwe studio aan de Torplaan.”

Foto: gezellige drukte open huis LOS in studio Kerkstraat. 

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie