Ivory Crawford maakt Dozy compleet

De 1.78 lange Amerikaanse basketbalspeelster Ivory Crawford komt het komend seizoen in Den Helder de kleuren van Dozy BV Den Helder verdedigen, daarmee is de selectie van de coaches Anna Vicenzetto en Wanda Hesselink compleet.

De in 1992 geboren guard speelde het seizoen 2016-2017 in Portugal en het afgelopen seizoen in IJsland en tijdens haar collegeperiode speelde ze voor Illinois een grote school in de USA die in de Big 10 Conference uitkomt. Dat ze kan scoren bewees ze bij Illinois waar ze gemiddeld 15.7 punten maakte en in IJsland was ze goed 25 punten per wedstrijd en pakte daarbij ook nog eens meer dan 11 rebounds.

Van het afgelopen seizoen zijn Maaike Klein, Janiek van Veen en Britt Zappeij overgebleven, Femke Slim – die het afgelopen seizoen ook nog voor de U20-ploeg uitkwam – zit nu definitief bij de senioren.

De Amerikaanse center Jazmyne Bartee was al eerder aangetrokken, net als de jeugd-internationals Zoë Slagter, Sanne van Poelgeest en Linda van Schaik. Verder wordt de selectie aangevuld met jeugdspeelsters. Amber Lewakabessy en Leonie Plagmeijer deden het afgelopen seizoen al mee, maar meer speelsters uit de Dozy-jeugd zoals Isa Jacobs en Anniek Verfaille maken een kans om deel uit te gaan maken van het eerste team.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie