Inwoners Kop zijn tevreden

De bewoners uit de Kop van Noord-Holland beoordelen hun woonplek met een 7,7. 81% van hen beveelt hun woonplaats van harte aan en 83% van hen verwacht het hele leven in deze regio te blijven wonen.

Als het om de toekomst gaat willen mensen in de kop van Noord-Holland vooral aandacht voor werkgelegenheid en de overstap naar duurzame energie, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van de provincie.

De provincie liet onderzoek uitvoeren onder ruim 1500 Noord-Hollanders om te kijken wat zij waarderen aan hun provincie en wat hun wensen voor de toekomst zijn. Noord-Hollanders blijken behoorlijk honkvast; ruim driekwart denkt de rest van zijn leven in deze provincie te blijven, in de kop van Noord-Holland is dat zelfs 83%.

Als inwoners van de Kop van Noord-Holland drie doelen voor 2050 mogen noemen die behaald moeten worden noemt 44% voldoende werkgelegenheid, 31% een gezonde leefomgeving en 29% wil volledig zijn overgestapt op duurzame energie.

Opvallend is dat Noord-Hollanders een rotsvast vertrouwen hebben in de eigen provincie. 77% van de respondenten vindt dat Noord-Holland zich in de juiste richting ontwikkelt, van de respondenten in de kop van Noord-Holland is dit 70%.

Slechts 49% van de Noord-Hollanders vindt dat Nederland de juiste richting op beweegt. Van de mensen in de kop van Noord-Holland is dat zelf maar 44%. Samen met de West-Friezen zijn zij daarmee het negatiefste over de ontwikkeling in Nederland.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie