Intocht Sint op Willemsoord en binnenstad

Je zou het bijna vergeten door het gedoe rond demonstraties, maar morgen 17 november, zet Sinterklaas in Den Helder toch echt voet aan vaste wal. Sint en Zwarte Pieten komen aan op Willemsoord. Hij meert rond 11.15 uur af bij de reddingsbootsteiger in de Binnenhaven, tegenover de Flaneerkade.

De verwelkoming zal door burgemeester Koen Schuiling en binnenstadvoorzitter Mark de Graaf geschieden. Na het afmeren gaat de Sint met zijn Pieten naar de Stadshal en daarna in optocht door de binnenstad.

Er zijn een paar bijzonderheden dit jaar: er lopen glutenvrije Pieten mee in de stoet. De glutenvrije Piet is een initiatief van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (www.glutenvrij.nl). Het hulpje van Sint voorziet kinderen met een glutenintolerantie van glutenvrije pepernoten.

En de Hema houdt een afterparty met een gratis beker warme chocolademelk.

In het Sinterklaashuis in de Spoorstraat kunnen kinderen hun tekeningen of cadeautjes die ze voor de Sint hebben gemaakt brengen. Dat kan ook op zaterdag 24 november en 1 december van 12:00 tot 16:00 uur en op woensdag 21 en 28 november van 13:00 tot 17:00 uur en tenslotte ook nog op zondag 25 november en 2 december van 13:00 tot 16:00 uur. De Sint zal op deze spannende dag ook de winkelstraten bezoeken en ook de Beatrixmarkt met zijn aanwezigheid vereren.

In verband met acties tegen Zwarte Piet krijgt burgemeester Koen Schuiling vragen van ongeruste ouders, zoals: “Kan mijn kind als zwarte Piet gekleed de intocht van Sint bijwonen?” Schuiling antwoordt: “Natuurlijk kan dat! Laten we er vooral een leuk feest van maken.”

Er wordt weliswaar gedemonstreerd op Willemsoord, maar de actievoerders staan daarvoor in een apart vak. Voorwaarde is dat ze niet provoceren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie