Inloopavond Fotoclub Den Helder

Iedereen die meer te weten wil komen over fotografie en alles wat daarbij komt kijken, wordt van harte uitgenodigd om de Inloopavond van de Fotoclub Den Helder bij te wonen.

Deze wordt op dinsdag 27 november gehouden in het eigen clubgebouw naast de Eben Haëzerschool aan de Ruyghweg – hoek Merelstraat. Fotoclub Den Helder telt op dit moment bijna 50 enthousiaste amateur-fotografen, zowel beginners als gevorderden, die in de maanden september t/m juni iedere dinsdagavond bij elkaar komen .

Om ons heen wordt tegenwoordig bijna alles en iedereen op beeld vastgelegd. Meestal gebeurt dit met een smartphone of een compactcamera en dit levert vaak hele leuke plaatjes op. Maar een bijzondere of creatieve foto maken met bijvoorbeeld een spiegelreflexcamera, met gebruikmaking van alle mogelijkheden van zo’n toestel, vergt meer kennis van zaken.

Om dit laatste in de ruimste zin van het woord te bevorderen, heeft Fotoclub Den Helder zich ten doel gesteld haar leden op dit gebied meer vaardigheden aan te leren door elkaars kennis en ervaring te delen. Hierbij komen alle aspecten van de fotografie aan bod.

De Inloopavond begint om 19.30 uur en vanaf 20.00 uur wordt een gevarieerd programma afgewerkt. Zo worden zowel geprint aan de wanden als digitaal op een beamerscherm door de leden gemaakte foto’s gepresenteerd en desgewenst besproken. De leden sturen iedere maand foto’s in, waarvan er vervolgens één door hen tot foto van de maand wordt gekozen.

Fotoclub Den Helder, opgericht in 1956, is aangesloten bij de Fotobond Nederlands Centrum Vrijetijdsfotografie. Clubleden kunnen deelnemen aan door de bond georganiseerde activiteiten, zoals wedstrijden, exposities, workshops en presentaties. Nader informatie: FOTOCLUB

Foto: macro-opname foto van de maand oktober. (Foto: Fotoclub Den Helder)

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie