Infobijeenkomsten over Tiny Houses

Belangstellenden die meer willen weten over de ‘Tiny Houses’ in Nieuw Den Helder zijn van harte welkom bij twee inloopbijeenkomsten, op 8 en 16 mei in ’t Wijkhuis. Woningstichting en de gemeente hebben de bijeenkomsten georganiseerd.

Waar ooit de kenmerkende flats stonden, wacht het landschap tussen Marsdiepstraat, Eendrachtsstraat en Dintelstraat op een nieuwe toekomst. Woningstichting en de gemeente willen de Falgatuinen uit laten groeien tot de oase van de wijk.

Op ruime kavels krijgen bewoners de mogelijkheid hun eigen ‘Tiny House’ te bouwen: kleine volwaardige woningen, gebouwd vanuit de behoefte een meer eenvoudig leven te leiden, minder gericht op consumeren en met een kleinere ecologische voetafdruk.

Er zijn al diverse belangstellenden met concrete plannen. Het doel is dat de woningen zo zelfvoorzienend mogelijk zijn. Vuil water stroomt naar helofytenfilters op het terrein, waar het door bacteriën wordt gezuiverd. De kavels waarop de tiny houses komen te staan zijn gemiddeld 600 m² groot.

Op maandag 8 mei (van 15.00 tot 17.00 uur) en dinsdag 16 mei (van 17.00 tot 19.00 uur). Locatie: MFC ’t Wijkhuis. Medewerkers van beide organisaties zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Hoewel in de eerste plaats bedoeld voor omwonenden van de Falgatuinen, zijn ook andere geïnteresseerden van harte welkom. Meer informatie: Woningstichting Den Helder, 0223 677677, vraag naar Sander Quartel of Marion van den Broek.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie