Info-avond sportverenigingen over fiscale strop

De btw-regeling voor de bouw en onderhoud van sportaccommodaties verandert met ingang van 1 januari 2019. Door het Sportbesluit dat in Den Helder geldt, is het nu nog mogelijk om de btw op de kosten van investeringen en exploitaties van sportaccommodaties terug te krijgen van de fiscus. Na 1 januari is dit in de meeste gevallen niet meer mogelijk.

De gemeente organiseert daarom voor sportverenigingen, zwembaden en exploitanten van sportaccommodaties een bijeenkomst waarin meer informatie wordt gegeven over de wijzigingen. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdagavond 30 oktober.

De wijziging in de sportvrijstelling betekent een behoorlijke financiële strop voor gemeenten, sportverenigingen en exploitanten van sportaccommodaties. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport komt de sector echter met subsidies tegemoet.

Het ministerie heeft voor binnensportverenigingen, buitensportverenigingen en exploitanten van zwembaden in totaal 87 miljoen euro beschikbaar. Zij kunnen vanaf 2 januari subsidie aanvragen. Maar: op = op! Het geld wordt daarom op volgorde van binnenkomst verdeeld.

De gemeente organiseert samen met de Sportfederatie een informatiebijeenkomst voor sportverenigingen, zwembaden en exploitanten van sportaccommodaties. De bijeenkomst is op 30 oktober in de kantine van Rugbyclub Den Helder aan de Linieweg 23B. De avond begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur.

Meer informatie over het gewijzigde sportbesluit en de subsidieregelingen is te vinden op:
www.sportengemeenten.nl/dossiers/sportbesluit/

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie