Ilse Kootkar: Jutter van het Jaar

Ilse Kootkar is de nieuwe Jutter van het Jaar. Dat werd maandagavond bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie op Willemsoord.

Daarmee werd de eretitel voor de 19e keer toegekend. De afgelopen jaren is zij regelmatig voorgedragen voor deze titel en eindigde daarbij steevast in de top drie. Dit keer besloot de jury unaniem dat Ilse Kootkar als Jutter van het Jaar 2017 door het leven mag gaan.

Ilse Kootkar zet zich al jarenlang in voor het welzijn van dieren. Zo was zij vrijwilliger bij de Dierenambulance Den Helder en Omstreken en belast met de publiciteit en relatiebeheer.

Zij verrichtte vele inspanningen en bedacht ludieke acties met als doel meer middelen voor de dierenambulance te verwerven en nieuwe donateurs binnen te halen. Tevens is zij vrijwilliger bij dierenasiel ’t Schuthok en actief bij Vogelasiel De Paddestoel.

Ook zet zij zich in voor een schone leefomgeving met het project SCHOON Den Helder. Samen met anderen nam en neemt zij initiatieven voor diverse opruimacties van zwerfafval in de natuur.

De verkiezing ‘Jutter van het Jaar’ wordt sinds 1999 gehouden en wordt gegeven aan iemand die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor Den Helder of de stad op de kaart heeft gezet.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie