IJzingwekkend in Kunsthal 45

Kunsthal 45 organiseert voor de vijfde keer de winterexpositie IJzingwekkend.

De curator van dienst is de jonge beeldend kunstenaar Jan Blank. Aan hem de opdracht een groep kunstenaars bij elkaar te brengen voor de tentoonstelling. Blank selecteerde op schaal; vergroting en verkleining, uitgaande van het idee van lenzen, bijvoorbeeld die van een microscoop, verrekijker of cameralens.

Blank bracht een jonge en internationale groep kunstenaars bijeen. Niet alleen vanuit de omgeving Groningen en Amsterdam, maar ook uit Ierland, Noorwegen en Roemenië. Behalve beelden, objecten en video-installaties zijn er dit keer ook enkele tweedimensionale werken te zien.

De opening is zondag 16 december om 15.30 uur met een performance van Wim Warrink. De inloop is vanaf 15.00 uur. Te zien tot en met 17 februari 2019. Kunsthal 45 is te vinden in de Koningstraat, open donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Eerder, op zondag 9 december, sluit de nu lopende werkperiode van Werk aan de Winkel af met een rondleiding langs de kunst van Joyce Overheul en Amarentske in de etalages van leegstaande winkels. De rondgang begint om 14.00 uur bij de Kunsthal. Nieuw werk in de etalages is vanaf maandag 10 december te zien.

Foto: Ctenophora van kunstenaar Janine Schimkat te zien op winterexpositie Kunsthal 45.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie