Iedereen tevreden over 60e Strand6Daagse

Na vijf zeer warme dagen was de slotetappe van de 60e Strand6Daagse er een van verkoeling. Bijna achthonderd wandelaars (zo’n 20 waren eerder in de week afgehaakt), waarvan zo’n tien procent uit Den Helder, kwamen zaterdagochtend en – middag aan op het Dorpsplein van Huisduinen. Daar werden ze opgewacht door familie, vrienden en belangstellenden.

De temperatuur was een stuk aangenamer dan eerder in de week, maar echte verkoeling kwam er rond kwart over een. De lucht betrok en zon maakte plaats voor onweer, regen en zelfs hagel. Op dat moment was nog niet iedereen binnen en liepen er nog aardig wat deelnemers op het strand. Die werden snel opgehaald, want met onweer op het strand is nu eenmaal gevaarlijk.

Na de korte, maar hevige bui hervatte het feest zich weer. Met muziek, bloemen en bier werd er volop gedanst en meegezongen en vermaakten de deelnemers zich nog een keer, alvorens de reis naar huis te aanvaarden. Dat die niet voor iedereen dichtbij is, bleek wel uit Steve en Cathy, die voor de zesdaagse uit Australië waren gekomen. Het was hun eerste keer en ze vonden het geweldig. Ook andere nieuwkomers hebben genoten, zo bleek uit de vele interviews die live op LOS radio te horen waren. De deelnemers kwamen uit het hele land en niet een nieuwkomer gaf aan “eens, maar nooit meer”. Vrijwel iedereen had zoiets van, dat doen we zeer waarschijnlijk volgend jaar weer.

Nog een dagje
Ook organisator Woody van Loo was een tevreden man. Na zes dagen vroeg op om alles te regelen voor de wandelaars, kon de organisatie zaterdag na 15.00 uur ook even rust pakken en nagenieten. “Ondanks het warme weer is het eigenlijk perfect verlopen. We hebben weinig uitvallers en louter blije mensen, dus we kunnen niet anders zeggen dan dat het weer een geslaagde editie is geweest”, aldus Van Loo. Vandaag (zondag) gaan de vrijwilligers nog even door, want er moet ook nog heel wat opgeruimd worden. Wie volgend jaar mee wil doen: 1 november opent de inschrijving. Meer informatie op strand6daagse.nl.

Foto’s: DHFOTO

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie