Iedereen naar het lentefeest

Het leek wel alsof iedereen naar het Lentefeest van de Helderse Vallei was gekomen. Het lentefeest is de traditionele opening van het nieuwe seizoen en het was meteen een drukte van jewelste.

Er waren excursies, demonstraties, hapjes en leuke stands. Kinderen konden bij de infostand een briefje ophalen en daarop konden zij letters verzamelen die uiteindelijk een slagzin zou gaan vormen. Die letters konden zij terugvinden bij de kraampjes waar een vraag (via een bordje) werd gesteld.

Zo stond er bij een stand: Welk materiaal krijgt bij deze kraam een nieuw leven? Het antwoord moest zijn: Hout, en dus vullen de kinderen de letter H in, en zo gaat dat verder totdat de slagzin klaar is. Veel kinderen deden er aan mee. Sommige kinderen dachten na inlevering van de antwoorden dat er een prijs op hun te wachten lag, maar dat was niet zo. Het was slechts: De Eeuwige Roem, die hen ten deel viel.

De meisjes van de catering gaan voor gezond. ,,Ja hoor” zegt één van hen ,,alles wat hier op tafel ligt is verantwoord eten. We gaan ook voor zoveel mogelijk streekproducten en daarom zijn de koekjes ook in deze omgeving gebakken”. Joan Amels is er ook en Joan is vinoloog. Ze staat op de stand niet met flessen wijn maar wel met de hapjes die er lekker bij smaken. ,,Waarom geen wijn? ” vragen we aan Joan.

,,Nou ja de mensen die hier langs komen zijn vaak met de kinderen. Alle parkeerterreinen staan hier vol met auto’s, dus velen zijn met de auto, nou ja dan is het geen goed idee om hier wijn te gaan proeven, dus daarom hebben we dat thuis gelaten en alle andere zaken die daarbij horen, zoals de hapjes en de bijgerechten, die liggen hier wel en daar vertel ik dan ook wat over”.

Ook de scoutingvereniging Jutters Willemsoord is aanwezig met wat demonstratie spullen. Linda van Jutters Willemsoord vertelt ons dat men tijdens dit lentefeest met mensen in contact hopen te komen die wel oren hebben naar het scoutingwerk. ,,Er zijn zoveel kinderen die naar de scouting toegaan, daar hebben we geen klagen over. Het probleem zit in het ontbreken van voldoende leidinggevenden. We zoeken mensen die willen helpen bij de spelletjes en activiteiten.” zegt Linda.

De Vogelwerkgroep is er ook, en die zijn er eigenlijk altijd. ,,We hebben een goede binding met de Helderse Vallei” zegt Ria van de Vogelwerkgroep. ,,We houden hier onze vergaderingen en lezingen. We hebben hier vlakbij een vogeltuin, die onderhouden we helemaal zelf en we hebben hem destijds ook zelf aangelegd. Mede daardoor zijn er in deze regio inmiddels veel vogelsoorten gekomen. Bij de laatste telling zijn hier maar liefst 350 soorten waargenoemen”. aldus Ria die daar, net als iedereen, best wel trots op is.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie