Huurcontract getekend voor tijdelijk stadhuis aan de Kerkgracht

(Foto: Facebook Gemeente Den Helder).

Gemeente en Woningstichting tekenden dinsdag 7 mei een tijdelijk huurcontract voor het pand aan de Kerkgracht.

Vanaf 2 januari 2020 zijn de gemeentelijke publieksbalies hier te vinden. Ook de gemeenteraad, commissies en raadsfracties gaan vanuit hier vergaderen.

Dit is een tijdelijke locatie, omdat de gemeentelijke organisatie in afwachting is van de realisering van een permanent stadhuis op Willemsoord. De gemeente Den Helder huurt het vroegere stadhuis tot uiterlijk 1 juli 2023 van Helder Vastgoed BV, onderdeel van Woningstichting.

Het rijksmonument aan de Kerkgracht 1 werd in 1851 gebouwd als weeshuis. Vanaf 1926 diende het als gemeentehuis van Den Helder. In 1987-1988 verhuisden stadsbestuur en ambtelijke organisatie naar het voormalige zorgcentrum Zuyder-Horn aan de Drs, F. Bijlweg. Kerkgracht 1 was lange tijd voorbestemd om door projectontwikkelaars te worden ingericht met appartementen, maar die plannen zijn nimmer uitgevoerd. Helder Vastgoed BV nam het gebouw in 2018 over en onderzoekt de komende jaren welke bestemming het gebouw vanaf 2023 kan krijgen, als de gemeente Kerkgracht 1 heeft verlaten.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie