Hulp bij DigiD

De gemeente en de overheid werken steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen vinden dat moeilijk.

Maandagmiddag 6 februari start in School 7 weer een speciale cursus om mensen op weg te helpen. Deelnemers leren hoe ze een DigiD kunnen aanvragen en gebruiken, waar informatie te vinden is over bijvoorbeeld de opbouw van hun AOW en hoe je digitale formulieren moet invullen.

De cursus wordt gegeven door docenten die in kleine groepen de verschillende onderwerpen stap-voor-stap uitleggen.

Bij de cursus hoort een werkboek, waarin alles nagelezen kan worden en waarin de voorbeelden worden uitgelegd. De lessen zijn bedoeld voor mensen die al een beetje bekend zijn met het gebruik van internet.

Tijdens de eerste les wordt er een DigiD aangevraagd, als een cursist die nog niet heeft. Deelname is 15 euro voor alle vier lessen. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus snel reageren is gewenst.

De cursus wordt gegeven op maandagmiddag 6, 20 en 27 februari en 6 maart van 14.00 tot 16.00 uur in School 7, Keizersgracht 94 in Den Helder. Aanmelden kan via http://www.kopgroepbibliotheken.nl/ of aan de balies van de bibliotheken.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie