Huisduinerweg op de schop

Aannemer KWS begint maandag (8 mei) met het vervangen van een gedeelte van de riolering onder de Huisduinerweg. Het oude gemengde rioolstelsel wordt vervangen door een gescheiden stelsel. Het ziekenhuis blijft tijdens de werkzaamheden altijd bereikbaar.

Begin februari bleek na een inspectieronde dat het riool hier in slechte staat verkeert. De rijbaan boven dit riool werd afgezet. De afgelopen periode is gebruikt voor onderzoek en het ontwerp.

De werkzaamheden duren ongeveer acht weken. De exacte duur is afhankelijk van weersomstandigheden en mogelijke verrassingen die KWS ondergronds kan tegenkomen. De aannemer voert het werk in twee fasen uit. Het gedeelte tussen de Timorlaan tot aan de Prins Willem-Alexandersingel is het eerst aan de beurt.

Wie vanaf de Timorlaan naar de Kanaalweg wil, wordt omgeleid via de Javastraat en de Polderweg. De omleiding voor fietsers loopt via de Prins Willem-Alexandersingel, Celebesstraat, Bankastraat. Zodra het werk klaar is, is dit deel van de rijbaan weer in twee richtingen open.

Ook de uitrit van het ziekenhuis kan dan weer worden gebruikt. Tijdens deze werkzaamheden blijft de verbinding vanaf de Timorlaan naar Huisduinen in twee richtingen mogelijk. Het verkeerslicht blijft in deze fase gewoon zijn werk doen.

In de 2e fase wordt de riolering van de Timorlaan tot voorbij de inrit van het parkeerterrein ziekenhuis vervangen. Vanaf dit moment is alleen éénrichtingsverkeer mogelijk in de richting van de Timorlaan naar het ziekenhuis/Huisduinen. Verkeer vanuit Huisduinen wordt omgeleid.

Op het moment dat KWS aan het werk is bij de hoofdingang, komt er een tijdelijke ‘kiss & ride’ bij de inrit van het parkeerterrein.

Tijdens fase 1 rijdt buslijn 31 niet via Oud Den Helder. Daarmee vervallen de haltes Willem Barentszstraat en Prins Hendriklaan. Vanaf het ziekenhuis rijdt lijn 31 via de Timorlaan en de Javastraat naar het station. In omgekeerde richting rijdt de bus vanaf station via Javastraat en Timorlaan naar het ziekenhuis, om vervolgens vanaf dat punt de gebruikelijke route te rijden.

Na de vervanging van het riool vindt in de tweede helft van dit jaar het groot onderhoud van de Huisduinerweg en de Timorlaan plaats. De eventuele aanpassingen in de omgeving aan het kruispunt Huisduinerweg-Timorlaan worden dan nader onderzocht.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie