Huis van de Wind in vroegere V&D

Het Huis van de Wind heeft een nieuw onderkomen gevonden in de oude V&D-winkel in de Beatrixstraat.  Dinsdag 18 december gaat het Huis open.

Het Huis van de Wind is de plek waar organisaties, die zich bezighouden met duurzaamheid en windenergie, samenkomen. Het Huis toont de geschiedenis, de hedendaagse toepassing en toekomstige ontwikkelingen van windenergie.

Drie organisaties maken deel uit van het Huis van de Wind: de Helderse Coöperatieve Windmolen Vereniging ‘De Eendragt’, die zich al meer dan 25 jaar inzet voor een duurzaam Den Helder en onder meer de windturbine bij zwembad Heersdiep bezit. Verder de Helderse Molenstichting ‘De Onderneming’, die een historische molen op het Vinkenterrein (illustratie) wil herbouwen. Tot slot de stichting Wind Energie Events, die jaarlijks het evenement Racing Aeolus op de Dijk organiseert.

“We zijn verheugd, dat het Huis van de Wind op een nieuwe locatie in de Beatrixstraat is ingericht als expositie- en vergaderruimte, en waar organisaties zich kunnen presenteren aan de bevolking, bezoekers en toeristen van onze mooie stad. Wij gaan deze locatie samen met de Koninklijke Marine en Woningstichting Den Helder (via de Projectwinkel) delen”, aldus woordvoerder Hans Verhoef namens de organisaties.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie