Hotel op Willemsoord blijft mogelijk

Een hotel op Willemsoord is nog steeds een wens van de gemeente én van Willemsoord BV, ook als dat bedreigend kan zijn voor het voortbestaan van hotels van lokale ondernemers. Dat blijkt volgens Den Helder Actueel uit antwoorden van het college op vragen van de fractie van Beter voor Den Helder.

Er zijn in het verleden gesprekken gevoerd met een lokale horecaondernemer over de realisatie van een hotel op Willemsoord, maar daar zijn geen concrete plannen uit voortgekomen. Daarom wordt ook gekeken naar ondernemers van buiten de stad.

Dat betekent volgens het college niet dat de directeur van Willemsoord BV “zijn positie gebruikt om desondanks de markpositie van de Helderse horeca te nadelig beïnvloeden”, zoals BvDH stelt.

BvDH ziet de werkwijze van Hans Broekmeulen (directeur Willemsoord BV, red.) als verstoring van “de vrije marktwerking in de Helderse economie”, maar het college ziet dat anders.

“De gemeenteraad heeft in 2012 besloten de functie hotel planologisch mogelijk te maken. De directeur-bestuurder van Willemsoord BV is, in lijn met het bestemmingsplan, op zoek naar initiatiefnemers die een hotel willen realiseren. Willemsoord is de enige locatie waar een nieuw hotel planologisch wordt gefaciliteerd.”

De beantwoording maakt duidelijk dat een hotel op Willemsoord nog steeds zeer gewenst is, ondanks dat (volgens BvDH) lokale horecaondernemers van mening zijn dat met verdere uitbreiding van hotelbedden het aanbod in Den Helder te groot wordt voor de vraag.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie