Hortus Overzee houdt Japanse week

De Hortus Overzee houdt van maandag 25 juni tot en met zondag 1 juli een Japanse week. Een tweetal hoogtepunten.  

Op donderdag 28 juni geeft prof. Wybe Kuitert een lezing over landbouw in Japan in de tijd dat het land volkomen geïsoleerd was van de buitenwereld. Het land diende zelfvoorzienend te zijn en daarvoor was een productieve landbouw onontbeerlijk. Kuitert is een van de ontwerpers van de Japanse tuin in de Helderse Hortus. Aanvang 19.00 uur, entree 8 euro.

Zondag 1 juli houdt de Hortus de Japandag. Deze dag staat in het teken van Japanse cultuur. Er worden fraaie kimono’s en mooie modellen van tempels getoond. Verder demonstraties van onder andere ikebana, origami, kalligrafie, en temari-kunst. Bezoekers kunnen hun naam in het Japanse karakters laten schrijven. Verder valt er van alles te proeven en zijn er workshops. De verhalenverteller Gerard Jellema is er weer met nieuwe Japanse verhalen voor jong en oud. Zondag 1 juli gratis toegang tot de Hortus, ingang Soembastraat 83.

Gedurende de hele week zijn lelies van leliekweker Frans Langelaan uit Julianadorp te bewonderen. Voor uitgebreide informatie over het botanische complex: HORTUS OVERZEE

Foto: Koishikawa Korakuen in Tokyo. (Foto aangeleverd door Wybe Kuitert).

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie