Hoogvliegers voor één dag piloot

Voor veertig chronisch zieke – en gehandicapte kinderen van 6 tot en met 17 jaar komt zaterdag 6 oktober een droom uit. Want dan mogen ze één keer in hun leven zelf een vliegtuig besturen. Daarmee behalen ze het brevet Hoogvlieger.

De vluchten worden uitgevoerd met 13 sportvliegtuigjes, afkomstig van vliegvelden verspreid over heel Nederland. In de omgeving van Den Helder zal tijdens deze Hoogvliegerdag dan ook een toename waarneembaar zijn van vluchten met dergelijke vliegtuigjes.

Naast vliegen kunnen de kinderen op de Hoogvliegerdag nog aan vele andere activiteiten deelnemen. Ze kunnen een kijkje nemen in de verkeerstoren, een bezoekje brengen aan Traditiekamer van de Marineluchtvaartdienst, uitgebreid oefenen op vliegsimulatoren, spelen met lego, maar er is ook een heuse NH90 gevechtshelikopter te bewonderen.

In haar 10-jarig bestaan heeft Stichting Hoogvliegers in ieder jaar van haar bestaan bijna 1.000 kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 17 jaar, die chronisch ziek zijn of een beperking hebben, een unieke dag laten beleven door ze te laten vliegen in een helikopter of vliegtuig. Even een dag niet denken aan het ziek zijn, maar aan het recht houden van hun toestel – want als de omstandigheden het toelaten, dan mogen ze tijdens hun vlucht zelf sturen. Inmiddels mogen dan ook bijna 10.000 kinderen zich Hoogvlieger noemen.

Voor meer informatie zie: www.stichtinghoogvliegers.nl

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie