Honden in beslag genomen

De politie heeft maandagavond in De Schooten twee honden in beslag genomen. De eigenaresse had ze in de afgesloten auto laten zitten, terwijl ze zelf op haar gemak boodschappen ging doen in het winkelcentrum. Volgens twee jongedames zaten de honden zeker een uur opgesloten.

De twee belden de politie, omdat de auto vol in de zon stond en het dus bloedheet was geworden in het voertuig. Eenmaal ter plaatse trokken agenten eerst het kenteken na en kwamen er zo achter dat de eigenaresse geen onbekende was. Een soortgelijk voorval was eerder voorgekomen. Mede daarom werd besloten de honden in beslag te nemen. Ze worden overgebracht naar een opvang in Amsterdam.

Toen de bazin bij de auto kwam en doorhad wat er gaande was, werd ze boos. Ze verzette zich ook tegen de inbeslagname. Tegen de agenten die vertelden dat het met deze temperaturen echt niet kan om dieren zo vol in de zon achter te laten, zei ze: “ik had ze wel in de schaduw willen zetten, maar dan had ik een bekeuring voor foutparkeren gekregen.”

Foto: Willem Melgerd.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie