Hockeyclinic bij H.S.C. Hermes

hockey clinic

In samenwerking met Team Sportservice Den Helder en hockeyclub H.S.C. Hermes werden dit jaar voor de zesde keer de Helderse Hockeyweken gehouden. De kinderen op de basisscholen van Den Helder en Julianadorp maakten afgelopen periode al kennis met de Hockeysport tijdens de gymles. Vrijdag werd deze periode afgesloten met een clinic op het veld van de plaatselijke hockeyvereniging. Zo’n 30 kinderen deden mee aan de les voor kinderen uit groep 1 tot en met 4, voor de kinderen uit groep 5 tot en met 8 werden zo’n 15 leerlingen verwacht.

hockey clinicB.S.O. De Poolster
Op het veld lopen zo’n 15 kinderen met hesjes van B.S.O. De Poolster rond, ze doen gezellig mee met de hockeyclinic.”Het is eigenlijk de eerste keer dat we aan zo’n clinic meedoen met de kinderen, maar als het in het schema past kunnen we dit zeker vaker doen”, vertelt een van de begeleiders. De kinderen van de hogere groepen vonden het wel jammer dat ze niet mee mochten, maar de clinic voor hun leeftijd begon om 17.00 uur en dan worden de meesten al weer opgehaald.

Hermes
De club H.S.C. Hermes is te vinden op Sportpark “De Linie” aan de Linieweg, waar ze een prachtige accommodatie hebben. We treffen trainster, kantinebeheerder en scheidsrechter Linda Scheephorst-Wilms en die vertelt vol passie over de club. Ze doet van alles binnen de vereniging en neemt bijvoorbeeld de allerjongsten die binnenkomen onder haar hoede. Ze leert ze de basistechniek en regels, zodat ze niet gelijk verzuipen in een grote groep. De hockeyweken ziet zij als prima middel om de sport uit te dragen bij de jeugd en daarmee hoopt ze natuurlijk ook dat die zo enthousiast worden dat ze lid willen worden van Hermes.

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie