Historische rondleidingen fort  “MK Erfprins”.

Zaterdag 7 mei zal er een V.V.V. rondleidingen zijn door het historische ‘fort Erfprins’ dat nog steeds een operationeel fort is en dat doorgaans niet open is voor bezoek. Vrijwilligers van ’t Erfdeel – de oudheidskamer van ‘fort Erfprins’ – verzorgen deze rondleidingen. Vanaf 10.15 uur is het fort geopend en de rondleidingen vangen aan om 10:30 uur en het einde is om ± 12:30 uur.
Voor een rondleiding dient men zich wel van tevoren wel aan te melden bij de V.V.V. Willemsoord (52A) in Den Helder. De kosten bedragen € 4,-. V.V.V. Willemsoord telf. 0223 674 694 (geopend op werkdagen van 10.00 uur tot  16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur). Dit kan tot uiterlijk vrijdag 6 mei tot 11.00 uur i.v.m. Hemelvaartsdag.

Als u buiten Den Helder woont en geïnteresseerd bent kunt u zich ook aanmelden bij: Frits van Muijden, telf. 06 – 18422876 (bij voorkeur tussen 16.00 uur en 20.00 uur of via E-mail:  historie_erfprins@live.nl. In de E-mail dient u: Naam, adres, woonplaats en aantal op te geven. De kosten van € 4,–, dient u te voldoen vóór aanvang rondleiding in de ‘traditiekamer’ van de Keelpoort te voldoen.Data van de overige rondleidingen, in 2016 zijn, op zaterdagen: 4 juni, 2 juli, 6 augustus, op 10 september met ‘Open Monumentendag’ en 1 oktober 2016.

Toen het fort gebouwd is werd het gemaakt voor fysiek fitte soldaten van de kustartillerie, helaas is het fort daardoor niet of nauwelijks geschikt voor minder valide personen. Doe een paar makkelijk lopende, maar wel stevige schoenen aan, dit in verband met ongelijke vloeren en rare drempels. In de ondergrondse ruimten hebben we een redelijk constante temperatuur van ongeveer 10 graden, dus zorg voor warme kleding, een jas of vest. Bij voorkeur niet al te nette kleding.  Bij regenachtig weer wordt  regenkleding of paraplu aanbevolen mee te nemen, omdat we ook een eind buiten lopen.

Neem een geldig legitimatiebewijs mee. ‘Fort Erfprins’ wordt nog steeds door Defensie gebruikt, dus de bewaking wil kunnen controleren wie er rondloopt op het fort.

Vanaf 10.15 uur kunt u terecht bij de Keelpoort v.d. MK Erfprins gelegen aan het einde van de Fortweg, welke te bereiken is via de zijweg van de Abel Tasmanstraat  ter hoogte van postcode 1782TD(1) in Den Helder. U auto/motor/fiets  kunt u parkeren nabij de toegang. Voor meer informatie betreffende het fort en de rondleidingen zie ook: www.forterfprins.com.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie