Historisch Weekend trekt Stadshal bij evenement

Het merk Mercedes is dit jaar het centrale thema van het Historisch Weekend.

Het Historisch Weekend wordt dit jaar iets anders van opzet dan we de laatste jaren gewend zijn. Belangrijkste wijzigingen zijn het bij het evenement betrekken van de Stadshal en een vroegere rondrit op zondag.

De rondrit door Den Helder en Julianadorp vertrekt op zondag 30 juni al om 9.45 uur. Dat is een uur eerder dan gebruikelijk. “We zijn dan rond 11.00 uur weer terug op Willemsoord, waarbij we hopen dat deelnemers langer blijven en er meer publiek naar Willemsoord komt”, zegt voorzitter Rob Timmerman.

Het thema van dit jaar is Mercedes en in de Stadshal wordt zelfs een echt museum ingericht. “Hier staan heel bijzondere exemplaren van oude Mercedessen en er wordt een film getoond over de geschiedenis van het beroemde automerk.” Ook de lokale historie komt aan bod in de Stadshal. De organisatie heeft ook een ja-woord gekregen van de Mercedes Club Nederland, waarvan een flink aantal leden eind juni naar Den Helder komt.

Het sluisdeurenpodium wordt gebruikt voor entertainment. Ervoor komt een groot horecaplein en er wordt in de directe omgeving een ‘kinderdorp’ ingericht. Ook de lokale omroep is dit jaar twee dagen live aanwezig. De muziek, optredens en interviews zullen over het gehele terrein te horen zijn.

Het Historisch Weekend vindt dit jaar plaats op zaterdag 29 en zondag 30 juni.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie