Historisch weekend 2017: eind mei

De 21e editie van het Historisch Weekend Den Helder wordt op 27 en 28 mei 2017 georganiseerd in verband met “Sail Den Helder”. De organisatie heeft het laatste weekend van mei 2017 gekozen in goed overleg met diverse betrokken organisaties.

Het gratis toegankelijke Historisch Weekend Den Helder van 2016 heeft afgelopen weekend 24.000 bezoekers getrokken uit heel Nederland. Dankzij de inzet van bijna 100 vrijwilligers is het evenement veilig en zonder incidenten verlopen. Hoogtepunten, waren de aanwezigheid van veel oldtimer DAF personenauto’s, vrachtwagens en militaire voertuigen op het terrein en in beide rondritten.

Het ‘Knorhanen Kapellenfestival’ was bij het Historisch Weekend en in de stad een groot succes.

De voorzitters van de Knorhanen (Kees Jan Tuin) en van het Historisch Weekend Den Helder( Rob Timmerman) hebben daarom afgesproken zich maximaal in te zetten dat op 27 en 28 mei 2017 een soortgelijk blaaskapellenfestival gelijktijdig met het Historisch Weekend kan worden georganiseerd.

400 Historische voertuigen en schepen waren er en volgens kenners was kwaliteit en staat van de oldtimers beter dan voorgaande jaren.

Door de honderden zeer tevreden deelnemers uit heel Nederland, de vele positieve publiciteit en de aanwezigheid van Nederlandse- en internationale oldtimerredacties, heeft het “Historisch Weekend”editie 2016 Den Helder tot ver buiten de provinciegrens positief op de kaart gezet.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie