HHV toont verleden V&D, vrijwilligers welkom

De Helderse Historische Vereniging (HHV) richt de vroegere hoofdingang van V&D in de Beatrixstraat in met een fotocollage rond het thema Vroom en Dreesmann. Pandeigenaar Woningstichting heeft daarvoor toestemming gegeven.

De foto-expositie in de entree van bijna 30 vierkante meter laat foto’s zien van het roemrijke verleden van het warenhuis in Den Helder. Vanaf maart 1966 was het gevestigd in de Beatrixstraat (foto). Schaatskampioen Ard Schenk verrichtte de opening, waarvoor half Den Helder was uitgelopen. Eerder was V&D gevestigd het grote pand op de hoek van de Spoorstraat met de Keizerstraat. Eind 2015 viel het doek voor het winkelbedrijf. De fototentoonstelling is te zien van 25 juni tot en met 20 augustus.

Vrijwilligers nodig
De Helderse historici hebben voor dit jaar meer projecten op stapel staan. Zoals deelname aan de manifestatie ‘Stadshart op koers’ rond 10 jaar stadsvernieuwing, in het weekend van 31 augustus, 1 en 2 september.

Ook is de vereniging betrokken bij de verhuizing van de projectwinkel stadsvernieuwing van de Spoorstraat naar de Beatrixstraat. Verder doet de HHV mee aan Open Monumentendag op 8 september.

Voor deze en andere projecten kan de Historische Vereniging nog vele vrijwillige handen gebruiken. Voor meer informatie en aanmelding: HHV.fransvandewetering@kpnmail.nl.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie