Het recht van de sterkste?

Geldt in de Helderse gemeenteraad het recht van de sterkste? Hebben kleine partijen niets in te brengen? De oppositie meent van wel, zo stellen zes fracties in een persbericht.

Het bewijs voor de stelling werd volgens de partijen afgelopen maandag (14 maart) weer geleverd in de gemeenteraad. “De oproep voor de vergadering is nog wel gehonoreerd door alle partijen, maar voordat het debat kon plaats vinden maakte een ordevoorstel een einde aan de vergadering. We kunnen de situatie niet veranderen, dus bespreken we liever zaken waarin we misschien nog wel iets kunnen betekenen.”

De zes oppositiepartijen die dit vinden zijn Behoorlijk bestuur, Beter voor Den Helder, ChristenUnie, fractie Vermooten, Groenlinks en de Vrije socialisten.

De genoemde partijen willen bijvoorbeeld energie steken in de arbeidsomstandigheden binnen de ambtelijke organisatie, waarover de laatste weken veel te doen is. Vooral binnen de afdeling Sociaal Domen voelt niet iedereen zich prettig en veilig.

“De Arbo-arts wil graag onderzoek doen, maar vindt de gemeentesecretaris op zijn weg. Als oppositiepartijen willen we navragen of de gemeenteraad ook een onderzoeksopdracht kan geven. We hebben als gemeentebestuur belang bij een goed werkende organisatie.”

Ook ten aanzien van het armoedebeleid en de kwestie rond de Rugbyclub Den Helder (RCDH) hopen de zes oppositiepartijen in positieve zin iets te kunnen betekenen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie