Hennepkwekerij in Lijsterbesstraat

De politie en het hennepteam hebben donderdag een onderzoek ingesteld naar een mogelijke hennepkwekerij op de Lijsterbesstraat. In het pand troffen zij twee hennepkweekruimtes aan, één met 152 gebruikte potten en één ruimte met 83 hennepplanten.

Tevens trof de politie een handgeschreven kweekschema aan met hierop een aantal datums. Er wordt dan ook een ontneming opgemaakt voor één jaar succesvol kweken in beide ruimtes. Dat bedrag loopt in de duizenden euro’s en wordt verhaald op de verdachte(n).

Daarnaast vonden de agenten een stroomstootwapen welke vermomd was als mobiele telefoon. Dit wapen is in beslag genomen en dit feit zal meegenomen worden in de tenlastelegging.

Bij de hennepkwekerij stond een aanhangwagen met hierin restanten van hennepplanten en enkele goederen die voor de hennepkweek gebruikt worden. De aanhanger is in beslag genomen en zal verbeurd worden verklaard.

De gemeente heeft de ruiming bestuurlijk overgenomen, dat betekent dat de verdachte(n) opdraait voor de kosten van de ontruiming en dus niet het Openbaar Ministerie of de politie.

Tevens past de gemeente de Wet Damocles toe. Dat betekent dat het gehele pand voor de duur van zes maanden op slot gaat.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie