Heleen Keur voor het CDA in nieuw college

Het CDA heeft Heleen Keur bereid gevonden om voor het CDA zitting te nemen het Helderse college. Daarmee is zij naast Tjitske Biersteker de tweede vrouw in de nieuwe bestuursploeg.

Heleen Keur is nu fractievoorzitter van het CDA in Provinciale Staten van Noord-Holland en kan bogen op een jarenlange ervaring, èn als statenlid èn als gemeenteraadslid. “Ik vind het een geweldige uitdaging om met inwoners en organisaties in Den Helder aan de slag te gaan. De stad heeft een stevige opgave en ik zet me daar graag voor in.” Aldus Heleen Keur. “Zij is een echter verbinder”, prijst fractievoorzitter Harmen Krul zijn kandidaat. “Daarmee kan ze een stevige rol spelen in de bestuurlijke vernieuwing.”

Nu de naam van Keur bekend is gemaakt, lijken ook de collegeonderhandelingen in een afrondende fase te verkeren. Het nieuwe college zal bestaan uit zeven wethouders, onder wie dus twee vrouwen. Ook Michiel Wouters van Behoorlijk Bestuur is kandidaat voor een bestuurspost, evenals Peter de Vrij van de PvdA, Pieter Kos van de Stadspartij en Remco Duijnker van de Seniorenpartij. Wie voor de VVD in het college gaat zitten is vooralsnog niet bekend.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie