Helderse Vallei viert “Happy Earth Day”

Zaterdag 22 april is het Earth Day! Eigenlijk is het natuurlijk elke dag een ‘Dag van de Aarde’ en dat gaan we bij De Helderse Vallei vieren met een Zonnedag. Want wat zou er met de aarde gebeuren als de zon er niet meer is?

De Dag van de Aarde is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt op 22 april in diverse landen. De dag heeft als doelstelling mensen te laten nadenken over hun consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde.

Zonder de zon zou de aarde veranderen in een ijzige planeet zonder seizoenen en zonder dag en nacht. Op zaterdag 22 april kunnen bezoekers van De Helderse Vallei daarom tussen 11.00 en 16.00 uur alles ontdekken over de zon.

Er zijn diverse organisaties aanwezig om advies en informatie te geven. Zo is er een medewerker van Ecorus om vragen te beantwoorden over de zon en zonne-energie. Natuurlijk kan er ook meegedaan worden met leuke interactieve zonne-activiteiten.

Vier Earth Day mee en ontdek alles over de zon! Iedereen is welkom gedurende de dag, de toegang is gratis en aanmelden is niet nodig, voor sommige activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd.

De ‘Zonnedag’ is een leuke interactieve dag waardoor je de zon op een andere manier zult gaan bekijken!

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie