Helderse Tour kent dit jaar één klassement

De Tour de Lasalle kent dit jaar geen apart A- en B-klassement. De deelnemende renners worden na twee dagen niet verdeeld over twee afzonderlijke klassementen, zoals de afgelopen jaren gebruikelijk was. De reden is dat het aantal inschrijvingen flink minder is dan vorig jaar.

“We hebben 18 ploegen van vier en dan nog drie individuele renners”, laat voorzitter Wim Erkelens Cooke weten. Een totaal dus van 75 deelnemers, tegenover iets meer dan honderd in 2017. “Ook andere koersen in de regio zagen zich dit jaar geconfronteerd met fors minder inschrijvingen, de reden is niet helemaal duidelijk.” Na de Tour gaan de evenementen bij elkaar zitten om te bekijken hoe ze ervoor kunnen zorgen dat er volgend jaar weer meer deelnemers zijn. De Tour de Lasalle viert in 2019 haar 65-jarig jubileum.

Op woensdag 30 mei is de presentatieavond van de Tour, met onder anderen oud-renner Rob Harmeling. Ook wordt dan de nieuwe Tourmiss bekendgemaakt. De Tour is dit jaar van donderdag 7 tot en met zondag 10 juni. (Bron: onze mediapartner http://www.denhelderactueel.nl)

Foto: DHFOTO

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie