Helderse jongeren op Carbagerun

Vier vrienden uit Den Helder hebben vorig jaar bedacht dat het leuk zou zijn om mee te doen aan de Carbagerun. De Carbagerun is een auto rally door Europa waarbij het de bedoeling is om in een oud barrel aan de start te verschijnen.

De auto mag niet jonger zijn dan uit 1998 en de dagwaarde mag niet hoger zijn dan € 500,-. Het is geen race op snelheid, onderweg moeten er verschillende opdrachten worden gedaan waarmee punten te halen zijn.

De eerste opdracht is: verschijn zo origineel mogelijk aan de start. Door het grote aantal aanmeldingen werd er in augustus 2015 een loting gehouden en wonder boven wonder werden zij ingeloot!

Op 4 juli 2016 verschijnen er 500 teams aan de start in Gorinchem. Daarvandaan gaat de route naar Noord Frankrijk, Noord Italië, Slovenië, Bosnië en de finish is op 8 juli in Kroatië.
,,Vanaf het moment dat wij werden ingeloot begon natuurlijk de voorpret!” zegt Constant Mahieu.

,, We zijn met ons team, Jeroen Anthonijsz, Cindy Hooijberg, Nicole-Anne Schagen en uiteraard mijzelf bij elkaar gekomen om een plan van aanpak te bedenken. Er moest een hoop geregeld worden.

Inmiddels hebben wij verschillende enthousiaste sponsoren gevonden, waaronder een aantal bedrijven uit Den Helder en omgeving”.

Maar er is ook een garagebedrijf dat heeft aangeboden om de auto compleet na te kijken en daar waar nodig te voor ons wilt verbeteren. ,,De perfecte auto hebben wij inmiddels ook al binnen, dus nu wordt het echt leuk”. zegt Constant Mahieu.

Voor iedereen die het leuk vind om het Helderse team aan te moedigen en te volgen tijdens de avonturen kan terecht op de Facebookpagina: The Carbagemen, voor meer achtergrondinformatie over de route en de plaatsen waar zij verblijven.

Op de Facebookpagina zullen ook een aantal leuke prijsvragen worden geplaatst die te maken hebben met het aankomende avontuur.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie