Helderse (drank) jeugd bekeurd

Het evenement Paasvee in Schagen van afgelopen woensdag was aanleiding om ook in Den Helder extra te controleren op alcoholgebruik door jongeren. Dit heeft geleid tot twee boetes, twee verwijzingen naar bureau HALT en twee waarschuwingen.

Bij de Meeuwenstraat troffen gemeentelijke handhavers omstreeks 11.30 uur twee jongeren van 16 en 17 jaar aan met een tas met 15 flessen bier. Zij bleken van plan dit voorafgaand aan hun vertrek naar het evenement in Schagen te nuttigen.

De jongeren hebben een geregistreerde waarschuwing gekregen en konden de biertjes inleveren. De handhavers hebben hun ouders hiervan in kennis gesteld.

Drie uur lager zagen de handhavers een meisje in een bushokje bij Station Zuid een mixdrankje drinken. Zij hebben haar na overleg met haar ouders doorverwezen naar bureau HALT.

Ook hielden de handhavers drie jongeren staande op het centraal station in Den Helder omdat zij om beurten dronken uit een fles met daarin – wat later bleek – frisdrank gemixt met sterke drank. De jongeren bleken respectievelijk 16, 17 en 18 jaar oud.

Sinds 1 januari 2014 mogen jongeren onder de 18 jaar op openbare plaatsen geen alcoholhoudende drank drinken of in bezit hebben. Als zij dat wel doen riskeren een boete of een doorverwijzing naar bureau HALT.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie