Helders Kampioenschap start zaterdag bij JVC

Komend weekend barst de strijd om het Helders kampioenschap weer los. Op zaterdag 25 augustus vinden de eerste wedstrijden op het sportcomplex van JVC plaats. De thuisploeg treft ’s middags om 14.30 uur Zeemacht en FC Den Helder speelt om 17.00 uur tegen HCSC.

De voetbalclub uit Julianadorp is opgericht in 1921. In 2013, onder leiding van trainer Ben de Visser, begonnen de succesvolste jaren. Na een spannende race om het kampioenschap van de vierde klasse, werd in een directe beslissingswedstrijd met 2-1 gewonnen van Texel ’94. Hierdoor promoveerden de Julianadorpers naar de derde klasse. Ook werd JVC in dat seizoen pas in de derde ronde om de KNVB beker voor amateurs uitgeschakeld, door drievoudig landskampioen Koninklijke HFC (4-0 verlies).

De goede resultaten en het aantrekkelijke voetbal van de Nieuwediepers werden ook in Helderse voetbalkringen opgemerkt. De ploeg uit de marinestad was in 2015 met zes spelers hofleverancier van de Helders selectie. In het seizoen 2016/2017 waren de Julianadorpers uitstekend op dreef en werden in de reguliere competitie derde. Door een eerste periodetitel plaatsten ze zich voor promotiewedstrijden tegen SVW ’27. De felbegeerde promotie naar de tweede klasse werd jammer genoeg echter na een 2-1 winst en een 3-0 verlies nipt misgelopen.

Kampioenschap
De hoog gespannen verwachtingen voorafgaand aan het voetbalseizoen 2017/2018 werden meteen duidelijk gemaakt. Door zeges op HCSC (3-2), MSV Zeemacht (4-0) en een gelijk spel tegen FC Den Helder drong de ploeg van Ben de Visser direct door naar de finale van het eerste Helders kampioenschap. JVC kwam tweemaal op voorsprong, door doelpunten van Marchel La Croes en Nick Agthoven, maar verloor uiteindelijk met 2-3 van FC Den Helder en liep daarmee het stadskampioenschap mis.

Gek genoeg eindigde JVC in het afgelopen seizoen op een teleurstellende twaalfde plaats, waardoor de Blauw-zwarten na afloop van de reguliere voetbalcompetitie een tweestrijd moest spelen tegen Schagen voor lijfsbehoud in de nacompetitie. Deze wedstrijd werd nog wel met 2-0 gewonnen, echter een week later verloor het vlaggenschip op eigen veld met 2-6 van Hugo Boys, waardoor degradatie een feit was. In het seizoen 2018/19 speelt JVC dus weer in de vierde klasse. Een aantal routiniers is gestopt of heeft de club verlaten, dus zullen de Julianadorpers met een sterk verjongd team de strijd in de vierde klasse aan moeten gaan.

De competitiestart is op zondag 23 september en begint voor JVC met een uitwedstrijd tegen Medemblik.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie