Helders Elftal vanavond tegen NEC

Vanavond staat om 19.30 uur NEC tegen het Helders elftal op het programma. Even de gastheren zelf voorstellen:

Het Helders voetbalelftal is een team van geselecteerde voetballers uit Den Helder die voetballen bij een club in of buiten Den Helder. De voetballers worden geselecteerd door de Bestuur Technische zaken van de stichting Helders Elftal.

Zij volgen gedurende de competitie van de plaatselijke voetbalverenigingen de spelers. Ook de spelers die voetballen bij clubs buiten Den Helder worden gescout. Voor iedere linie worden spelers beoordeeld en wordt gekeken of zij passen in het team. De bereidheid om mee te doen met het Helders Elftal is ieder jaar groot!

Zij komen graag omdat zij dan tegen gerenommeerde teams kunnen spelen. Sommige jongens komen al meer dan 10 jaar uit voor het Helderse eliteteam! Het Helders Elftal is een vaste deelnemer van het jaarlijks georganiseerde voetbaltoernooi in Den Helder en heeft daarbij enkele zeer aansprekende resultaten geboekt tegen clubs uit het betaalde voetbal.

Jack Bakker
Het Helders Elftal staat onder leiding van trainer Jack Bakker. Een enthousiaste nieuwe trainer waarbij voorop staat dat het Helderse publiek kan genieten van aantrekkelijke wedstrijden. Het Helders elftal kende een aantal bijzondere wedstrijden. Zo won het in 1991 tijdens de voorbereiding van het nieuwe seizoen met 2-0 van PSV, een wedstrijd waarin de amateurs boven hun kunnen speelden en de topclub niet op gang kwam en geen vaste waarden in kon zetten. Een aantal maanden later kwam PSV terug om revanche te halen, de topspelers waren wel aanwezig en de club uit Eindhoven won met 9-0.

Op 29 juli 1993 speelde het Helders elftal een wedstrijd tegen Feyenoord die, vooral voor de Rotterdammers, niet snel zou worden vergeten en aan enkele spelers zou blijven kleven. Bij een stand van 1-1 ontstond een massale vechtpartij, waarbij de spelers van Feyenoord zich lieten gaan en waarbij een speler van het Helders Elftal een gebroken kaak opliep. Twee spelers van Feyenoord droegen hetzelfde rugnummer en leken uiterlijk op elkaar. Op dat moment is het nooit duidelijk geworden wie verantwoordelijk was voor de gebroken kaak.

Vanavond speelt de ploeg dus op het terrein van FC Den Helder tegen NEC. Komende zaterdag volgt nog een wedstrijd, afhankelijk van het resultaat van vandaag. Mocht het Helders Elftal winnen, dan speelt zij zaterdagavond de finale van het toernooi, bij verlies (lijkt meer realistisch) wordt gespeeld om de derde plek.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie