Helders Elftal – FC Dortrecht (0-2)

Na de verrassende en terechte overwinning van het Helders Elftal op Jong FC Utrecht, stond zaterdagavond de tweede tegenstander uit de Jupiler League op het programma: FC Dordrecht. Vooraf gezien als de sterkste en lastigste opponent uit het drieluik in het kader van Den Helder Maritiem, maar de Helderse selectie presteerde wederom zeer naar behoren. Het werd slechts 0-2 en met een beetje meer geluk had er meer in gezeten voor de Nieuwediepers.

ee, het lukte het Helders Elftal dit keer niet om de tegenstander een flink deel van de wedstrijd de wil op te leggen, zoals woensdag nog wel het geval was. De bezoekers waren vanaf de eerste minuut de betere ploeg, maar verdedigend scoorde de thuisploeg zeer behoorlijk. Gedurende het duel waren er natuurlijk af en toe wel kansjes op een doelpunt, maar net naast, net over en twee keer de paal maakten dat het scorebord op 0 bleef staan.

De eerste kans voor de thuisploeg kwam in de 11e minuut, maar het schot van Clifton Gorrissen ging net voorlangs de goal. Een paar minuten later stond hij 1-op-1 met de keeper en het balletje leek even op weg te gaan naar promotie tot doelpunt, maar terwijl het publiek al begon te juichen, bracht de paal redding voor FC Dordrecht. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak, Jafar Arias scoorde de 0-1. Na ongeveer een half uur spelen werd een tweede goal van de bezoekers door scheidsrechter Roelof Luinge afgekeurd wegens duwen en een minuutje hierna wist keeper Mike Janki een zekere treffer alsnog te voorkomen door de bal net voor de lijn te pakken.

Met 0-1 op het bord bij rust werd vol vertrouwen aan de tweede helft begonnen. Helaas duurde het maar drie minuten alvorens de voorsprong van FC Dordrecht was verdubbeld, met dank aan Everon Pisas. Daarna probeerden de bezoekers nog wel een derde doelpunt te scoren, hoopte het Helders Elftal op een aansluitingstreffer, maar meer goals bleven uit. Luinge had een makkelijker avond dan afgelopen woensdag, al was hij qua teksten wederom in topvorm. Toen er in de zestien even teveel aan elkaar werd getrokken, deed zijn opmerking “handjes thuis jongens, judo doen ze in een zaaltje even verderop” wonderen.

Al met al een prima avond voor het Helders Elftal, dat wederom op te weinig publieke belangstelling kon rekenen. De voetballiefhebbers uit Den Helder hebben zaterdag 16 juli nog een laatste kans, als om 19.00 uur RKC op bezoek komt.

Bron: Mediapartner DenHelderActueel.nl / Foto’s: DHFOTO.NL

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie