Mooi resultaat voor Hebert Pérez García

Zaterdag is in Alkmaar, na een briljant gespeeld seizoen, het team van Hebert Pérez Garcia De Waagtoren II, terecht schaakkampioen van Noord-Holland geworden in de Promotieklasse 2016-2017.

In deze laatste ronde won De Waagtoren II van Aartswoud met 4.5 – 3.5. Het was een zware wedstrijd waar Hebert zijn team deze keer goed geholpen heeft met een zeer belangrijke remise.

Met de zwarte stukken speelde Hebert, in de opening, een solide positie uit maar nam te veel risico in het middenspel om een winstpoging echter zijn inspanning was niet genoeg om te winnen.

Zijn tegenstander Peter Holscher wist zich uitstekend verdedigen, de remise eindstand was de juiste uitslag voor beide kanten. 

Hebert Pérez Garcia; “Buiten de vreugde van het kampioen worden ben ik ook de uitblinker van mijn team geworden met de hoogste individueel score. Ik behaalde 6.5 punten uit 8 wedstrijden. 

Na drie keer individueel kampioen van Noord-Holland te zijn geweest (1987-1991-1995), ben ik voor de tweede keer kampioen van het Noord-Hollandse Promotieklasse voor teams geworden. 

De eerste keer behaalde ik het in de jaren tachtig met de beroenmde Koningsclub Bergen.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie