HCSC stunt tegen koploper

De Helderse veldvoetballers van HCSC hebben in een spectaculair en doelpuntrijk duel koploper Purmersteijn met 7-4 verslagen. Vorig week had de superieure Purmerendse tegenstander nog het arme PSZ met 19-0 verslagen.

De Nieuwediepers trokken zich niets aan van reputaties en namen brutaal al na 7 minuten de leiding. Toen binnen 20 minuten, door twee doelpunten van de bezoekers, de regie weer in handen kwam van de tegenstander ging er een diepe zucht over de HCSC tribunes. “Het zal toch niet weer zo’n middag worden waarop we kansloos weggespeeld worden?” De ploeg van Pascal Hammers kwam met het juiste antwoord en nam voor de rust, door twee treffers van Fortighi Camara, weer met 3-2 de leiding.

Na de theepauze was Danny Visser verantwoordelijk voor een nog ruime voorsprong en leek een stunt in de maak, maar beide ploegen hadden het beste voor de slotfase bewaard. Het laatste kwartier had alles in zich wat voetbal zo mooi maakt. Hectische situaties voor beide doelen, vellig lijkende voorsprongen die verdwenen als sneeuw voor de zon en een spectaculair scoreverloop. Kortom: wanhoop en vreugde in een kort tijdsbestek en toen alle kruitdampen opgetrokken waren, bleek er zomaar een 7-4 overwinning op het scorebord te staan.

“Dit was een aangename en broodnodige verrassing”, vertelt een opgeluchte trainer Pascal Hammers. “We zijn Kadoelen voorbij op de ranglijst en hebben Buiksloot en Sporting Andijk weer in zicht. Ik hoop op een goed resultaat tegen de laatste tegenstanders Watergraafsmeer en Kadoelen van dit jaar, zodat we met een goed gevoel de kerst in kunnen.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie