HCSC komt net te kort voor finale nacompetitie

De veldvoetballers van HCSC zijn er door een 0-1 nederlaag tegen Hellas Sport niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de nacompetitie. Daardoor is de Helderse ploeg promotie naar de tweede klasse misgelopen.

De tegenstander uit Zaandam was in de reguliere competitie op de tweede plaats geëindigd met zes punten voorsprong op HCSC. Toch waren de onderlinge duels in het voordeel van de Nieuwediepers, in Zaandam 0-0 en thuis met 2-0 gewonnen. De tegenstander begon goed aan het duel en kwam in de beginfase op een 1-0 voorsprong.

Naarmate de eerste helft vorderden kregen de gastheren steeds meer grip op het duel en zeker in de laatste 20 minuten voor de theepauze had de Helderse ploeg enkele grote kansen. Met name een volley van Mark Dalmaijer had een beter lot verdiend. Maar ook de Helderse keeper Mike Janki voorkwam met een schitterende reflex de tweede Zaandamse treffer.

Na de pauze bleek duidelijk dat het lange seizoen zijn tol voor de spelers begon te eisen. Beide ploegen kregen nog wel enige kansen, maar de bezoekers bleven gemakkelijk op de been. Toch was de grootste kans voor Invaller Tim Kuurman, maar ook hij wist in de slotfase net geen verlenging af te dwingen. “Je ziet dat het voor beide partijen een lang en zwaar seizoen is geweest”, vertelt trainer Pascal Hamers. “Een aantal wedstrijden toonden we veerkracht door vanuit een achterstand goed terug te komen. Ook heeft het enkele malen in de slotfase zeker niet tegen gezeten, maar vandaag lukte het net niet. Toch ben ik trots op mijn ploeg, we hebben als een collectief gevoetbald en zijn strijdend ten onder gegaan. De spelers zijn aan een welverdiende vakantie toe.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie