Guldemond Ronde bij HRTC DOK

HRTC DOK organiseert op 2e Paasdag voor de 5e keer de ,,Guldemond Ronde”. De wedstrijd telt twee categorieën n.l. een dameswedstrijd aanvang 13.30 uur.

Deze wedstrijd zal worden gereden in de vorm van een Omnium. Het Omnium zal bestaan uit drie onderdelen (een tijdrit over 1 ronde(1500 m), een afvalkoers op de binnenbaan van (400m), en een criterium van 30 minuten.

Na de dames wedstrijd begint de wedstrijd voor de mannen, aanvang 15.00 uur. Deze wedstrijd is voor amateurs, sportklasse en junioren. Het deelnemersveld is groter dan de laatste jaren met een aantal sterke renners aan de start.

De winnaar van verleden jaar Melvin Bos is zeker één van de favorieten zijn, maar renners als Brian Burggraaf behoort daar ook bij. Beide renners zal men goed in de gaten moeten houden.

Brian Burggraaf won twee jaar geleden de Guldemond Ronde en de laatste jaren was hij zeker goed voor ruim twintig overwinningen in de landelijke criteriums.

Verder Ton Slippens en Rudy Vriend die zijn Elite licentie heeft ingewisseld voor een amateurlicentie. Onze plaatselijke favorieten die aan de start staan zijn o.a. Raymond Bakker, hij won deze wedstrijd nog nooit en Marvin Bruul.

Ook is Thijs Zuurbier van de partij, de ex- Nationaal kampioen bij het Mountainbiken doet een stapje terug wegens studie en heeft zijn belofte licentie ingewisseld voor een amateur licentie.

Kortom het wielerseizoen in Den Helder gaat 2e Paasdag van start met interessante wedstrijden.

A.s dinsdag 29 maart zal de clubcompetitie voor de wielrenners van start gaan, aanvang 18.30 uur.

Op donderdag 31 maart is de start van de mountainbikecompetitie met om 18.00 uur de start van de jeugd en om 19.00 uur de start voor de volwassenen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie