Grote opkomst Beweeginstuif jonge kinderen

Den Helder – De Beweeginstuif voor kinderen van 0-4 jaar is vorige week goed bezocht. Zeventig kinderen kwamen met hun ouders of grootouders klimmen, springen, fietsen en (droog)zwemmen. Voor (groot)ouders was dit tevens een mogelijkheid om informatie in te winnen over beweegprogramma’s voor 0-4 jarigen, gezonde voeding en leefstijl en over kinderopvang Kappio en SKDH.

De Beweeginstuif was tevens het begin van het project Fitte Start. Het doel van dit project is om kinderen van 0-4 en hun ouders te stimuleren, informeren en te inspireren vroeg te starten met spelen, bewegen en gezonde voeding. Gymvereniging Turnlust, het Aquacentrum, FysioHolland, De GGD Hollands Noorden, Kinderdiëtist Dieet & Co, Kinderopvang Kappio en SKDH ( Stichting Kinderopvang Den Helder) hebben hiervoor de handen ineen geslagen.

Er starten diverse beweegprogramma’s. Bij gymvereniging Turnlust kunnen kinderen het Nijntje Beweegdiploma halen. Deze speelse lessen bieden een goede motorische basis voor bijvoorbeeld leren zwemmen. De lessen Nijntje Beweegdiploma starten donderdag 27 september van 10.00 tot 10.45 in de Draaikolk aan de Dollardlaan 202.

Zwemlessen
Vanaf oktober starten de Fitte Start zwemlessen voor kinderen van 0-4 jaar met extra aandacht voor motorische ondersteuning. Binnen de kinderopvang Kappio en SKDH zal aandacht zijn voor het dagelijks bewegen. Daarnaast krijgen ouders de mogelijkheid om voedings-en beweegadviezen in te winnen voor hun kind.

Meer informatie bij Tanja Ites van Team Sportservice Den Helder, tites@teamsportservice.nl / 0223-684726

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie