Groot werk aan Stationsplein

Het stationsvoorplein is dit weekeinde volledig afgesloten voor al het verkeer. Het station zelf is alleen nog te voet bereikbaar voor voetgangers en fietsers (met de fiets aan de hand).

De bussen van Connexxion rijden in andere richting en deels een andere route. De afsluiting duurt tot maandagochtend 06.00 uur.

De werkzaamheden zijn vrijdagavond rond 19.00 uur begonnen. In dit weekeinde sluit de aannemer de nieuw aangelegde weg aan op de oude verbindingen (de Parallelweg ter hoogte van het busstation en de Middenweg ter hoogte van de Vijfsprong). Om de planning te halen wordt dag en nacht doorgewerkt.

Het gehele gebied voor het station is afgesloten voor verkeer. De Gravenstraat, de Beatrixstraat en het Julianaplein zijn daardoor niet toegankelijk vanaf de Parallelweg en de Middenweg.

Verkeer wordt met borden omgeleid. Vanaf de Middenweg loopt de omleidingsroute door het centrum via de Polderweg/Prins Hendriklaan – Kanaalweg – Weststraat. Vanaf de Kievitstraat rijdt u de route via Ruyghweg – Fabrieksgracht.

De nood- en hulpdiensten zijn natuurlijk geïnformeerd over de afsluiting. Meer info via de website van de gemeente.

Het redelijk mooie weer van zaterdag bracht veel mensen richting binnenstad. En ondanks het feit dat het stationsplein voor werkzaamheden volledig is afgesloten voor al het verkeer, was het opmerkelijk open voor voetgangers.

Even leek er zich een probleem voor te doen, toen na 14.00 uur de melding kwam dat er een gasleiding was stuk getrokken tijdens het werk. Gelukkig viel het allemaal mee en konden de ter plaatse gekomen brandweer en politie weer snel omkeren.

Het werk ging daarna gewoon door (en nog tot maandagochtend vroeg, ook ’s nachts) en voetgangers en fietsers bleken behoorlijk nieuwsgierig. De hekken stonden open en zo kon al mooi een kijkje van dichtbij worden genomen op het nieuwe plein.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie