Groep 8 spint voor Giro 555

Een dag na de landelijke actie voor giro 555 spanden ook de groep 8 leerlingen van de Koningin Julianaschool zich in voor het goede doel. Met een 24-uurs spinmarathon willen de jongens en meiden van de bovenbouw hun steentje aan het goede doel bijdragen.

In de hal van de school staan twee spinfietsen, beschikbaar gesteld door Body Fit. De rest van de leerlingen komt met enige regelmaat een kijkje nemen bij de actie. Zelfs de kleuters lopen hand in hand langs en moedigen de deelnemers aan met “Hup groep acht!”.

Het initiatief voor dit gebeuren komt vanuit de groep zelf. “De kinderen zagen de noodzaak iets te doen voor anderen die het niet zo goed hebben, en dat is eigenlijk het belangrijkste”, stelt meester Chris Split.

Volgens Split heeft hij als enige eis gesteld dat de actie door kon gaan als er minimaal 3000 euro zou worden opgehaald, maar was dat geen keiharde eis. “Ze zijn de deuren langsgegaan om sponsors te zoeken en hebben zoveel mogelijk dingen bedacht om geld op te halen.”

Volgens Danita en Anne gaan ze de 24 uur met gemak halen. “We slapen in ons klaslokaal, alhoewel slapen…???? Ik denk niet dat daar heel veel van terecht komt.” Elke leerling fietst vijf tot zes keer een kwartier gedurende de gehele marathon. Op dit moment (donderdagmiddag) staat de teller al op 3.800 euro.

Wat de uiteindelijke opbrengst ook wordt, meester Chris en juf Nicole en alle leerlingen zijn nu al spinnend tevreden!

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie